Delia are casă de 3 milioane de dolari și cere ajutor de la stat

Gabriel Alexandrescu
24.11.2020
Delia are casă de 3 milioane de dolari și cere ajutor de la stat

Nume grele din industria muzicală printre care Delia, Antonia, Andreea Bănică, Loredana, Ștefan Bănică jr sau Smiley au semnat o scrisoare deschisă către Guvernul româniei, prin care cer ajutoare de la stat. Aceștia au cerut Guvernului să includă artiştii în schema de ajutor de stat pentru susţinerea sectorului cultural.

Artiștii au fost grav afectați de pandemia de Covid 19. Mai multe nume importante din industrie au solicitat Guvernului să includă artiştii în schema de ajutor de stat în sprijinul sectorului cultural.

“Domnului prim-ministru Ludovic Orban, domnului ministru al Culturii Bogdan Gheorghiu, doamnei vicepremier Raluca Turcan, stimată doamnă, stimaţi domni, Am luat la cunoştinţă că Ministerul Culturii, cu sprijinul Guvernului României, a elaborat un proiect de schemă de ajutor de stat pentru a veni în sprijinul sectorului cultural, ale cărui activităţi au fost sistate pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2. Însă am constatat cu surprindere că artiştii nu sunt incluşi în planul Guvernului. Citind cele cinci măsuri vizate în schema de ajutor de stat am observat că acestea se adresează doar operatorilor culturali, organizatorilor de festivaluri şi evenimente culturale, organizatorilor de evenimente muzicale şi stand-up comedy, vânzătorilor de bilete, librarilor şi editorilor, artiştii nefiind incluşi în niciuna dintre aceste măsuri. Considerăm că existenţa sectorului cultural depinde nu doar de organizatorii de evenimente, ci mai ales de artişti. Vă rugăm să includeţi în schema de ajutor de stat şi această entitate ca beneficiar eligibil al sumelor destinate ajutorării sectorului cultural”, se arată în scrisoare, care este semnată de aproximativ 100 de artişti din România.

“Cu consideraţie, ai dumneavoastră, Adda, Alb Negru, Alessia, Alexia, Ami, Amna, Anda Adam, Andreea Bănică, Antonia, Alex Mladin, Bella Santiago, Bere Gratis, Bogdan Gridan, Bogdan Medvedi, Carla’s Dreams, Cargo, Cezar Guna, Compact, Connect-R, Cristina Vasiu, Dara, Datina, Debu, Delia, Delia Rus, Diana Brescan, Direcţia 5, DJ Project, Doddy, Edward Maya, Edward Sanda, Ellianne, EMMA, Etno, Fidas, Florin Ristei, Florian Rus, Friends, Gabriel Huiban, Gipsy Casual, Gloria & Balkan, Gran Error, Holograf, Hevito, Ho-ra, Horia Brenciu, Hvnds, Inna, Iris – Cristi Minculescu, Valter & Boro, Iris – Nelu Dumitrescu, Ionică Moroşanu, Jo, Jerry-Co, Kempes, Lavinia Goste, Lora, Loredana, Marius Zorilă, Manuel Riva, Mark Stam, Matteo, Maximilian, Mellinna, Misha, Misha Miller, Mr. Vik, Narcotic Sound, Olivia Addams, Paula Seling, Puya, Ro-Mania, Roxana Nemeş, Roxen, Ruby, Sasha Lopez, Shift, Sickotoy, Smiley, Sonny Flame, Spike, Sylvia by dj Rynno, Ştefan Bănică, Tavi Clonda, The Motans, Tobi Ibitoye, Trooper, Vama, Viky Red/ Pax, Voltaj, Vunk, wrs, 3 Sud Est, 6teen”.

Printre numele importante care nu s-au alăturat manifestului se numără Andra, soția lui Cătălin Măruță, și una dintre cele mai bune voci din România.

Delia are casă de 3 milioane de dolari și Smiley lua 6.000 de euro pe reprezentație

Ca fapt divers, în urmă cu câteva săptămâni, în presa centrală apărea un material în care Delia tocmai ce-și achiziționase un penthouse în valoare de 3 milioane de euro cu o suprafață de 575 de metri pătrați, care se întinde pe etajele 19-20 ale unuia din cele două turnuri înalte de 77 de metri din proiectul One Verdi Park, ce se construiește în nordul Bucureștiului.

De cealaltă parte, despre Smiley, un alt nume important care semnează petiția, s-a scris că încasa 6.000 de euro pe reprezentație, iar în noaptea de Revelion, artistul ar fi luat 30.000 de euro pentru un concert de 45 de minute la Craiova.

La veniturile artiștilor din cântări se adaugă cele din Youtube, cele din contractele semnate cu diferite televiziuni (Pro TV în cazul lui Smiley și Antena 1 în cazul Deliei) sau branduri.

Astfel arată apartamentul Deliei

Delia