Cum îl șantajează Gabriela Firea pe Marcel Ciolacu?

Morcovescu Ana-Maria
09.07.2020
Cum îl șantajează Gabriela Firea pe Marcel Ciolacu?

Gabriela Firea încearcă prin orice mijloace să împiedice candidatura la Primăria Capitalei a lui Victor Ponta sau a oricărui alt candidat din partea partidului ProRomânia.

Şantajul pare să reprezinte ultima carte pe care o poate juca Firea, care l-a amenințat pe Marcel Ciolacu că, dacă nu va accepta condițiile puse de Ponta pentru o alianță PSD-Pro România, va candida la șefia PSD. După cum informează Adevărul.ro, edilul Capitalei se gândește foarte serios și la varianta unei retrageri în cazul în care negocierile cu Ponta vor eșua.

Primarul general pune presiune pe Ciolacu pentru ca acesta să bată palma cu Victor Ponta pentru o alianţă PSD-ProRomânia la alegerile locale şi parlamentare. Ar fi singura şansă ca Firea să rămână singură pe culoarul de stânga în confruntarea cu Nicuşor Dan, candidatul unic al
dreptei.

Altfel, la congresul PSD care va avea loc în luna august, Gabriela Firea își va anunța candidatura la președinția social-democraților dacă Ciolacu nu va accepta pretențiile lui Ponta pentru o alianță.

În situația în care Marcel Ciolacu și Victor Ponta nu vor pica la înțelegere, actualul primar general se va retrage din cursa electorală. Indiferent de numele candidatului din partea ProRomânia pentru București, s-ar rupe suficient de multe voturi din electoratul PSD, ceea ce ar însemna că Nicușor Dan ar câștiga cursa pentru Primăria Capitalei fără nici o emoție.

Ce pretenții are Victor Ponta pentru partidul pe care îl conduce

Partidul condus de Victor Ponta a depășit 10 procente în sondaje pe fondul pandemiei de coronavirus. ProRomânia solicită nici mai mult, nici mai puțin decât 40 de locuri eligibile la alegerile parlamentare, două primării de sector, la care se adaugă funcții de viceprimar acolo unde PSD va reuși să se impună.

În acest sens, Ponta s-a înțeles cu Robert Negoiță pentru ca actualul primar PSD al Sectorului 3 să candideze din partea ProRomânia pentru un nou mandat. De asemenea, Ponta își doreste și Primăria Sectorului 2, unde actualul edil PSD, Mugur Toader, nu intenționează să mai intre în competiția electorală.