Cum arată mormântul lui Adrian Păunescu, la 10 ani de la moartea poetului?

Gabriel Alexandrescu
03.12.2020
Cum arată mormântul lui Adrian Păunescu, la 10 ani de la moartea poetului?

Adrian Păunescu, unul dintre cei mai mari poeți români, s-a stins în noiembrie 2010, la 67 de ani, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, unde fusese internat. Acesta a fost înhumat la Cimitirul Bellu din București. La 10 ani de la moartea poetului, mormântul acestuia este plin de flori semn că rudele și admiratorii nu l-au uitat.

Multe dintre locurile de veci din Cimitirul Bellu sunt date uitării. Nu acesta este cazul și mormântului lui Adrian Păunescu. Reporterii infospot.ro au mers în Cimitirul Bellu, la 10 ani de la moartea marelui poet.

“Au trecut 10 ani de când s-a stins. Sunt multe persoane publice unde abia dacă mai trece cineva dupa un an de la inmormantare. Nu acesta este cazul lui Adrian Păunescu, al cărui mormânt este foarte bine îngrijit”, a declarat unul dintre paznicii Cimitirului Bellu.

La locul de veci sunt aduse periodic atât flori, cât și lumânări. Peste mormânt, toamna a lăsat o pătură de frunze multicolore.

Adrian Păunescu a lăsat în urmă patru copii, din mai multe relații: Andrei Păunescu, Ioana Păunescu, Ana-Maria Păunescu și Andreea Mihaela Păunescu.

Mormant Adrian Paunescu

Cine a fost Adrian Păunescu?

Scriitorul Adrian Păunescu a fost unul dintre cei mai cunoscuți poeți români ai ultimilor ani. Păunescu a debutat în anul 1960 și a fost cunoscut în perioada comunistă ca fiind organizatorul evenimentului Cenaclul Flacăra.

Adrian Păunescu (1943-2010) a scris peste cincizeci de cărți, în majoritate volume de versuri. Printre cele mai cunoscute poezii ale sale se numără „Rugă pentru părinți”, „Nebun de alb” sau „Repetabila povară”.

Acesta a murit în 2010, la vârsta de 67 de ani.

Adrian Paunescu