Cine sunt candidații la Primăria București?

Morcovescu Ana-Maria
12.08.2020
Cine sunt candidații la Primăria București?

În plină pandemie COVID-19 unde una dintre măsuri de prevenție este distanțarea socială, pe 27 septembrie 2020 vor avea loc alegerile locale.

Lupta pentru Capitală va fi dată între unii candidați noi, cu poftă de a schimba lucrurile, și cei care sunt de ani buni în politică și au deținut sau dețin funcții importante. De departe cei mai de notorietate candidați sunt Gabriela Firea, actualul primar și Traian Băsescu, fostul președinte al României.

Cine sunt candidații la Primăria București?

Gabriela Firea, candidat PSD, născută în Bacău, a fost jurnalistă și actualmente, membru al PSD, iar din 2016 ocupă funcția de Primar General al Municipiului București.

Nicușor Dan, candidat independent, născut în Făgăraș, este un activist civic, a fost inițiatorul și președintele USR și a candidat la alegerile din 2012 pentru funcția de primar general al Capitalei. De la alegerile locale din 2016 este ocupă funcția de consilier al municipiului București.

Traian Băsescu, candidat PMP, născut în Dobrogea, a fost primar al Capitalei între anii 2000-2004, făcând parte din PD, iar în 2004 a reușit să câștige locul la Cotroceni, unde a stat până în două mandate până în anul 2014. Băsescu a prezentat rezultatele unui sondaj CURS pentru a demonstra că va lua voturi și de la Nicușor Dan, și de la Gabriela Firea și a spus că, în această privință, „are conștiința împăcată”.

Călin Popescu-Tăriceanu, candidat ALDE, născut în București, a fost prim-ministru al României între anii 2004-2008 și președinte al Partidului Național Liberal din 2005-2009. În prezent, este președintele ALDE și ocupă funcția de președinte al Senatului.

Viorel Cataramă, candidat DL (Dreapta Liberală), partid înființat în 2019. Acesta s-a născut în Bacău și este un om de afaceri care deține compania Elvila din 1990.

Ilan Laufer, candidat și președinte PSL (Platforma Social Liberală), născut în București, a deținut funcția de ministru pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat între 2017-2018 în Guvernul Mihai Tudose.

Bogdan Stanoevici, candidat ADER (Ader la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie), născut în București este un actor român care a absolvit in 1982 UNATC „Ion Luca Caragiale”.

Alți candidați înscriși sunt Ioan Sîrbu (PRO), Alexandru Ion Croita (PPR), Claudiu Târziu (AUR).

Foto: Facebook.com