Cine este Cătălin Drulă, parlamentarul cu 15 conturi bancare?

Gabriel Alexandrescu
15.12.2020
Cine este Cătălin Drulă, parlamentarul cu 15 conturi bancare?

Copreşedintele USR-PLUS Dan Barna a anunţat marţi dimineaţă că alianţa îl propune pe Cătălin Drulă pentru şefia Camerei Deputaţilor. Funcția cu pricina este râvnită atât de Barna cât şi de liderul PNL Ludovic Orban.

Cine este Cătălin Drulă?

Cătălin Drulă este liderul deputaților USR. În anul 2019, Cătălin Drulă a mai fost propus de partid în anul 2019 pentru funcţia de Comisar European, ca înlocuitor al Rovanei Plumb.

În vârstă de 39 de ani, bucureșteanul Cătălin Drulă a studiat în Canada la Universitatea din Toronto, acolo s-a remarcat prin dezvoltarea unor noi platforme de comunicare.

În declarația sa de avere, Cătălin Drulă deține un teren intravilan de 1500 de metri pătrați în Mogoșoaia și o mașină marca BMW an fabricație 2012. Totodată, Drulă are 15 conturi și depozite bancare, atât în RON cât și în Euro sau USD.

În anul 2015, Cătălin Drulă a fost numit consilier personal al prim-ministrului Dacian Cioloș pe teme de infrastructură.

În negocierea pentru formarea noului Guvern, numele lui Cătălin Drulă a fost vehiculat de mai multe ori pentru portofoliul de Ministru al Transporturilor.