Cifre amețitoare: cât încasează lunar vedetele din România

Morcovescu Ana-Maria
08.07.2020
Cifre amețitoare: cât încasează lunar vedetele din România

De ani buni, salariile vedetelor din showbiz-ul românesc reprezintă unul dintre cele mai dezbătute subiecte. Cifrele vehiculate în presa mondenă sunt de cele mai multe ori departe de realitate, astfel că pe buzele multor români se află întrebarea: “Cât câștigă cei mai cunoscuți oameni de televiziune din țara noastră?”.

Printre cele mai bine plătite vedete autohtone este Andreea Esca. În ultimii ani au circulat mai multe variante în ceea ce privește veniturile vedetei ProTV, despre care se spunea la un moment dat că ar încasa nu mai puțin de  50.000 de euro pe lună din salariu și din contractele de imagine. Potrivit celor mai noi informații, Esca ar încasa un salariu lunar de 5.000 de euro, sumă la care s-a ajuns după mai multe tăieri salariale, scrie playtech.ro.

Andra și Cătălin Măruță, cel mai bogat cuplu din showbiz-ul autohton

O altă vedetă bine cotată a postului din Pache Protopescu, Cătălin Măruță, ar fi plătită cu 15.000 de euro pe lună, dacă este să ne luăm după informațiile publicate de revista Viva!.

Dincolo de salariu, omul de televiziune ar încasa sume frumușele, și anume în jur de 2.000 de euro, care provin din prezentarea unor evenimente private. În ceea ce o privește pe Andra, aceasta ar băga în cont, potrivit aceleiași surse, între 8.000 și 10.000 de euro ca jurat în emisiunea „Românii au talent”, la care se adaugă onorariul de 6.000 de euro pe care îl solicită pentru un singur concert.

Prezentatorii Florin Busuioc și Neti Sandu sunt plătiți foarte bine pentru aparițiile lor de scurtă durată la ProTv. Astfel, pentru că prezintă vremea în cadrul matinalului și a principalelor buletine de știri, Busu primește 3.000 euro, în timp ce prezentatoarea rubricii Horoscop încasează 1.000 euro.

Dan Negru, 135.000 euro pentru un sezon la Antena 1!

Trecând în curtea celor de la Antena 1, matinalul „Neatza cu Răzvan și Dani” le-a adus celor doi co-prezentatori venituri de invidiat. Astfel, conform Impact.ro, Răzvan Simion și Dani Oțil ar încasa lunar câte 10.000 de euro.

La această sumă se adaugă veniturile pe care cei doi prieteni le primesc din prezentările unor evenimente. În plus, Oțil deține propria firmă Dani Oțil SRL care, în 2019, a înregistrat un profit net de 59.254 lei, mai scrie sursa citată.

Rămânând la televiziunea din Băneasa, să spunem că Dan Negru nu este cu nimic mai prejos decât colegii lui. Realizatorul și prezentatorul emisiunii „Scena misterelor” încasează un salariu de 135.000 euro pentru un sezon la Antena 1.

Foto: Facebook