Cel puțin 30 de morți după ce două feriboturi s-au ciocnit în Bangladesh

Morcovescu Ana-Maria
29.06.2020
Cel puțin 30 de morți după ce două feriboturi s-au ciocnit în Bangladesh

Cel puțin 30 de oameni și-au pierdut viața după ce două feriboturi s-au ciocnit astăzi în Bangladesh, în apropiere de capitala Dhaka.

Autoritățile au declarat că nava Morning Bird s-a răsturnat după o coliziune cu o altă navă care a avut loc pe râul Buriganga, în apropiere de cel mai mare port fluvial al țării, Sadarghat. Din primele informații, bacul avea la bord aproximativ 50 de pasageri.

Accidentele de feribot sunt extrem de frecvente în Bangladesh din cauza supraaglomerării vaselor. Totodată, multe dintre accidentele de feribot au loc din pricina vremii neprielnice, scrie bbc.com.

Martorii au declarat posturilor de televiziune locale că mulți dintre pasageri au fost blocați în cabine pe bacul în urma coliziunii.

Abul Khair, unul dintre scafandrii care au participat la operațiunile de salvare, a declarat agenției de știri AFP că salvatorii au strâns cel puțin 30 de cadavre, printre care mai mulți copii.

Unde se află Bangladesh?

Bangladesh este un stat situat în Asia de Sud. Bangladesh este învecinat cu India aproape în întregime cu excepția părții de sud-est unde este învecinat cu statul Birmania, iar în partea de sud fiind învecinat cu Golful Bengal. Datorită unificării cu statul Indian al Bengalului de vest a fost creată o regiune numită Bengal. Bangladesh înseamnă în limba bengali “Statul Bengal”.