Ce studii (nu) au terminat vedetele din showbizz-ul românesc?

Morcovescu Ana-Maria
27.07.2020
Ce studii (nu) au terminat vedetele din showbizz-ul românesc?

Conform unor studii făcute de una dintre principalele agenții de recrutare online, mai puțin de jumătate dintre absolvenții de facultate ajung să lucreze în domeniul în care s-au specializat. Acest lucru este întâlnit și în rândul vedetelor din România care, deși au succes în domeniile în care activează, aceștia nu au studii superioare de specialitate.

Ce studii au vedetele?

Unul dintre personajele care au reușit să se impună pe piața media este Cătălin Măruță. Acesta a terminat Facultatea de Drept din cadrul Universității „Nicolae Titulescu”. El a lucrat în timpul facultății la un post de radio, apoi a prezentat mai multe emisiuni cum ar fi Tonomatul DP2 de la TVR, a lucrat și la Realitatea TV, iar din 2007 este angajatul PRO TV-ului. Între timp Măruță a urmat cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității din București, dar nu și-ar fi luat licența.

O altă vedetă care în ultimul timp a stârnit controverse din cauza evenimentelor din viața ei personală este Andreea Bălan. Deși se bucură de un succes impresionant în muzică, aceasta a terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității Spiru Haret.

Inna, pe numele ei adevărat Elena Alexandra Apostoleanu, este cunoscută pe piața muzicală la nivel internațional, însă nu are studii în domeniul care a consacrat-o și a făcut-o faimoasă. Pasiunea ei pentru muzică a moștenit-o de la bunicii și mama ei, care cântau la diferite ocazii. Inna a terminat facultatea de Științe Politice din cadrul Universității Ovidius din Constanța.

Celebre fără studii superioare

La polul opus, Mihaela Rădulescu a urmat cursurile a patru facultăți bucureștene (trei ani la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, doi de filologie, unul de psihologie) și trei de regie, la Facultatea de Artă Hyperion, dar nu a obținut diploma de licență de la nici una dintre ele. Cu toate acestea, Mihaela Rădulescu a lucrat la Antena 1, Pro TV, B1 TV, dar și Tele 7abc.

Nicoleta Luciu, una dintre cele mai frumoase femei din România este asistentă medicală. Aceasta a făcut practică la Spitalul Universitar, secția Chirurgie. În paralel a cochetat cu modellingul și a atras-o mai mult lumea showbizz-ului, însă dacă ar fi rămas în domeniul medical, aceasta a declarat că s-ar fi ambiționat și ar fi dat la Medicină și cu siguranță ar fi profesat.

Foto: facebook.com