Ce se întâmplă cu fiul Elodiei? Când va ieși Cioacă din închisoare?

Morcovescu Ana-Maria
04.08.2020
Ce se întâmplă cu fiul Elodiei? Când va ieși Cioacă din închisoare?

Violența domestică poate lua înfățișări diverse, pentru că o dată ce s-a întâmplat prima dată, se stârnește şi se creează un cerc vicios: copiii care asistă la bătăi sau chiar crime sunt traumatizaţi și devin victime colaterale. Asta s-a întâmplat și în cazul lui Patrick Cioacă, fiul polițistului Cristian Cioacă și al Elodiei Ghinescu, care a fost implicat fără să vrea într-un scandal teribil.

Pe durata întregului proces în care tatăl său a fost acuzat de crimă, Patrick (15 ani) a fost crescut de mătușa sa, Ana Maria Ene și soțul acesteia. Alături de marii sportivi ai țării, puștiul este deja membru al Federației Române de Baschet.

Sora lui Cristian Cioacă a depus eforturi pentru a-l educa și pentru a-i oferi un mediu propice pentru dezvoltarea lui, crescând astfel ca un copil normal.

Patrick a rupt orice legătura cu tatăl său și a obținut în instanță dreptul de a-și schimba numele de Cioacă.

Când ar putea ieși din închisoare Cioacă?

Căutările avocatei Elodiei Ghinescu au început în septembrie 2007, atunci când Cristian Cioacă a anunţat dispariţia soţiei sale.

Într-o râpă au fost găsite mai multe haine murdare de sânge, anchetatorii bănuind că ar fi fost ale Elodiei. Mai târziu cu o lună, în apropiere de Brașov au fost găsite alte obiecte ale femeii, dar și ale lui Cristian Cioacă, inclusiv uniforma acestuia de polițist, scrie digi24.ro

Fostul polițist a fost condamnat la închisoare după cinci ani de căutări, asta după ce au fost găsite noi probe decisive în urma unor percheziții în casa lui Cristian Cioacă și a Elodiei Ghinescu. Aceste probe au fost pbținute folosind aparatură performantă pentru detectarea urmelor de sânge. Aceste pete au fost găsite pe perete și pe podea.

Crina Radu, avocata familiei Elodiei, a declarat că 2021 Cristian Cioacă ar putea fi eliberat condiționat. Acesta muncește în penitenciar la bucătărie, predă unele cursuri altor deținuți, astfel câștigându-și zile executate.

Foto: ziarulargesenilor.ro