Ce să faci să reziste mai mult oja semipermanentă?

Morcovescu Ana-Maria
06.08.2020
Ce să faci să reziste mai mult oja semipermanentă?

“Mâna este oglinda femeii”. Încă din copilărie, părinții ne spun că mâna și manichiura arată cât de îngrijită este o femeie. Însă nu întotdeauna manichiura doamnelor este una exemplară, fiindcă sunt unghii moi și sensibile, care se rup ușor indiferent de câte tratamente se aplică pe ele.

Cum să reziste mai mult oja semipermanentă?

Unele femei încearcă să își îngrijească unghiile naturale, fiindcă le pasionează și le relaxează să se dea cu ojă, dar din păcate de fiecare dată când cresc unghiile, acestea se rup imediat.

Pe de altă parte în perioadele de stres, sexul frumos poate dezvolta un obicei oribil de a roade unghiile și cuticulele, obicei care face ca mâinile lor să arate dezgustător. Când vine vorba de îngrijire, lucrurile nu sunt foarte complicate, există câțiva pași care sunt esențiali pentru a avea o manichiură impecabilă.

În primul rând, igiena este bineînțeles cea mai importantă. Unghiile trebuie curățate, atât cu apă și săpun cât și cu produse special recomandate.

De altfel, trebuie curățate pielițele și cuticulele, iar ca pas final este hidratarea lor, iar ulterior puteți aplica și un top coat sau un tratament pentru întărire.

Din pricina diverselor problemele pe care le pot întâmpina în funcție de forma ungiilor sau rezistența acestora, doamnele și domnișoarele apelează la specialiști pentru a le întreține unghiile mereu aranjate, finuțe și frumoase.

Trucuri pentru a rezista oja semipermanentă pe unghii

Înainte de a cumpăra din magazin, ideal este să existe un tester, să deschizi sticluţa şi să verifici fluiditatea ojei, dacă se întinde uşor. Recomandarea specialiștilor este ca doamnele să se orienteze spre cele care au în consistenţă mult lac, acestea sunt mai lucioase și mai sticloase. Felul cum este aplicată oja, dar şi sănătatea unghiei influenţează durata de viaţă a manichiurii.

Specialiștii Melkior Professional spun că pentru a rezista oja semipermanentă trebuie să ținem cont de cateva lucruri:

Dacă unghia naturală este exfoliată este necesară aplicarea unui buffer pe suprafața ei pentru a curăța zona exfoliată.

Este bine ca unghiile să nu fie tăiate foarte scurt.

Importantă este si aplicarea tuturor straturilor și pe grosimea unghiei.

Posibilitatea de a se strânge baza este mare dacă nu se aplică rapid, iar pentru evitarea acestui lucru este bine să lucrăm câte două unghii, nu câte patru.

Unghia naturală trebuie foarte bine degresată (dehidratată).

Din cauza radiațiilor UV care strică textura ojei este important ca aplicarea ojei semipermanente să nu se facă în aer liber.

Toate cele patru straturi aplicate (base coat, doua straturi de culoare, top coat) trebuie să fie date în straturi subțiri. În cazul în care aplicăm în strat gros, culoarea se va încreți și nu va rezista.

Rezistenţa ojei depinde şi cum îţi protejezi mâinile zi de zi. Specialiştii sfătuiesc doamnele să poarte mănuşi atunci când spală vasele sau fac curăţenie, folosind produse chimice agresive. Cu cât este limitat contactul cu apa, cu atât oja va rezista mai mult.

O dată pe zi se poate aplica un ulei de cuticule, care va menţine un aspect plăcut şi sănătos. Lunar, câteva zile ar fi bine să se facă o pauză de ojă, acest lucru va permite observarea stării unghiilor, eventualele probleme şi, în acelaşi timp, se pot îngriji cu uleiuri şi creme-tratament.

Foto: Pexels.com