Ce pensie ia Nadia Comăneci de la statul român? De ce Țiriac nici nu-și ridică pensia?

Gabriel Alexandrescu
11.01.2021
Ce pensie ia Nadia Comăneci de la statul român? De ce Țiriac nici nu-și ridică pensia?

Cu siguranță una dintre cele mai cunoscute românce la nivel mondial este Nadia Comăneci. În orice colț de lume, fosta gimnastă este cunoscută. Totuși, cât de apreciată este Nadia în România și câți bani primește lunar cea mai cunoscută româncă?

Pe data de 18 iulie Nadia Comăneci reușea imposibilul la Jocurile Olimpice de Vară de la Montreal. Românca a devenit prima gimnastă a epocii moderne care a obținut nota 10 absolut. La cel concurs, Nadia Comăneci a devenit prima gimnastă care a obținut scorul perfect de zece la olimpiadă (de șapte ori), dar a și câștigat trei medalii de aur (la individual compus, bârnă și paralele), o medalie de argint (echipă compus) și bronz (sol).

Câți bani încasează Nadia de la statul român?

Pentru performanța inegalabilă de la Montreal, primul 10 din istoria gimnasticii, fosta gimnastă primește de la statul român o pensie de 13.149 de lei pe lună, adică aproximativ 2600 de euro.

Câți bani ia Ilie Năstase de la statul român?

La capitolul tenis, Ilie Năstase este primul număr 1 din istoria ATP. Și fostul tenismen este cunoscut pe toate meridianele și în toate statele lumii. Fostul mare sportiv mondial este remunerat lună de lună cu suma de 1445 de lei, adică aproape 300 de euro.

De-a lungul carierei, Ilie Năstase a câștigat șapte titluri de Grand Slam, două la simplu, trei la dublu masculin și două la dublu mixt.

Ce pensie are Ion Țiriac?

Se pare că Ion Țiriac, cel mai bogat român, ar încasa de la statul român aproximativ 12.000 de lei. Pensia pe care o încasează vine ca urmare a faptului că acesta a fost 20 de ani ofițer în Ministerul de Interne și a iesit la pensie cu gradul de colonel. Se pare că milionarul nu și-a ridicat pensia niciodată, din anul 1999. O fi fost lipsă de interes sau un gest de “a amenda” statul român?