Ce mesaj a avut Klaus Iohannis de 1 Iunie, Ziua Copilului?

Gabriel Alexandrescu
01.06.2020
Ce mesaj a avut Klaus Iohannis de 1 Iunie, Ziua Copilului?

Președintele României a adresat, luni, un mesaj de 1 iunie, în care le-a mulţumit copiilor pentru efortul pe care l-au depus în perioada pandemiei de coronavirus. Iohannis s-a adresat aproape două minute celor mai mici dintre locuitorii României.

“Dragi copii, Anul acesta sărbătorim 1 Iunie în condiții neobișnuite, întrucât trebuie să facem față cu toții, de la mic la mare, luptei cu virusul care ne poate pune sănătatea în pericol. Știu cât de greu v-a fost în aceste luni, departe de colegi, de prieteni, de activitățile pe care le făceați zilnic cu plăcere. Ați făcut eforturi extraordinare și v-ați adaptat școlii online, înțelegând astfel că educația rămâne la fel de importantă în tot acest timp. Vă mulțumesc pentru că ați fost înțelegători și că i-ați protejat pe cei dragi, pe părinți și mai ales pe bunici, care sunt cei mai vulnerabili în fața bolii”, a spus Iohannis.

Președintele României a continuat: “Celor care veți susține în curând examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, vă doresc mult succes! Anul acesta, condițiile în care se vor desfășura examenele sunt diferite, dar sunt convins că vă veți descurca foarte bine! Am încredere că aceste încercări vă vor face mai puternici și că nu veți lăsa nimic să stea în calea ambițiilor voastre”.

Klaus Iohannis a încheiat: “Dragi copii, prin respectarea regulilor sanitare, fiți aliații mei în această luptă împotriva virusului și vă asigur că împreună vom depăși cu bine această perioadă! La mulți ani cu multe bucurii!”.

Vezi aici mesajul video!

Mesajul transmis cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului

La mulți ani tuturor copiilor!

Publicată de Klaus Iohannis pe Luni, 1 iunie 2020

Când se sărbătorește Ziua Copilului?

Ziua Copilului este în multe țări o sărbătoare pentru copii care se sărbătorește la date diferite. În foarte multe țări, este sărbătorită la 20 noiembrie, ziua în care s-a adoptat Declarația Națiunilor Unite pentru Drepturile Copilului. În fosta URSS și în țările care i-au fost state satelit, data este 1 iunie, prima zi de vară în Emisfera Nordică. O parte din restul țărilor adoptă alte date. În România este sărbătorită în data de 1 iunie.