Cât câștigă un curier de la Glovo?

Gabriel Alexandrescu
19.01.2021
Cât câștigă un curier de la Glovo?

Cine nu a auzit de Glovo? Milioane de oameni folosesc aplicația la nivel mondial pentru a comanda diverse lucruri, fie alimente, flori, medicamente sau mâncare. Și românii s-au obișnuit cu curierii de la Glovo și folosesc zilnic faimoasa aplicație. Totuși, cât câștigă un curier Glovo?

În România, Glovo are câteva mii de angajați. Gloverii sunt cei care livrează colete fie pe bicicletă, pe scuter sau cu mașina personală. Avatajul acestor angajați este că își fac singuri programul și muncesc cât vor.

Cât câștigă un angajat Glovo?

În anunțurile de angajare postate de compania Glovo pe site-urile de specialitate, aceștia spun că un curier poate câștiga între 3000 și 6000 de lei. Într-o ofertă de job de la un partener Glovo, angajatorul punctează faptul ca un curier poate câștiga în 4 ore de muncă între 100 și 150 de lei.

“Eu ajungeam la 200-250 de lei pe zi, dar pentru asta trebuia să muncesc cam 9-10 ore. De fapt, câștigam mai mult, dar dacă scazi banii pe combustibil, cu asta rămâi. Este o muncă destul de solicitantă, mai ales dacă vremea de afară nu este prietenoasă”, a declarat un fost angajat al Glovo pentru infospot.ro.

Ce contracte au angajații Glovo?

Cei care lucrează pentru Glovo sunt înregistrați ca lucrători independenți în administrația publică și își declară veniturile la sfârșitul anului în declarația lor fiscală.

Ce este Glovo?

Glovo este un start up spaniol fondat în Barcelona, Spania în 2015. Este un serviciu de curierat la cerere care achiziționează, ridică și livrează produse comandate prin aplicația sa mobilă.