Care sunt cei mai bătrâni oameni din lume care s-au vindecat de Covid-19?

Gabriel Alexandrescu
28.05.2020
Care sunt cei mai bătrâni oameni din lume care s-au vindecat de Covid-19?

Virusul Covid-19 poate fi învins. Acest lucru l-a demonstrat Juana Zuniga, o chiliancă de 111 ani care s-a videcat după ce a contractat virusul. În România, cel mai în vârstă pacient care a învins virusul are 98 de ani.

Juana Zuniga, care va împlini 112 ani în luna iulie, a fost una dintre cele 25 de persoane care au contractat noul coronavirus într-un azil de bătrâni din capitala Santiago de Chile.

“A fost testată pozitiv, dar era asimptomatică, şi a avut apoi câteva episoade de febră”, a declarat pentru DPA Maria Paz Sordo, directoarea azilului de bătrâni.

Acesta nu este singurul caz în care o persoană extrem de în vârstă s-a vindecat de Covid-19.

Cornelia Ras, o femeie de 107 ani din Olanda, a învins virusul în luna aprilie a anului 2020. La fel au procedat și o altă femeie de 103 ani din Wuhan și un bărbat în vârstă de 104 ani din Statele Unite ale Americii.

În Spania, Maria Branyas, o femeie în vârstă de 113 ani despre care se crede că este cea mai în vârstă din Peninsula Iberică, şi-a revenit și ea după ce a fost diagnosticată cu noul coronavirus la finele lunii aprilie.

Câți ani are cel mai în vârstă român vindecat de Coronavirus?

Unul dintre cei mai în vârstă români vindecați de coronavirus are 92 de ani. Este vorba despre un fost militar de carieră din Botoșani.

“Eu eram teafăr, sănătos, lucram, săpam, munceam. M-au luat întâi niște dureri de cap, după care am dat în friguri. Tremuram, de eram în stare să mă bag în sobă de frig și dureri de cap. Am zis: măi, femeie, anunță Salvarea că eu mă duc. Eu nu mai rezist”, a explicat Petru Alexei felul în care au debutat simptomele pentru digi24.ro.

După ce a stat o lună internat în spital,  cel mai bătrân pacient român care a învins virusul Covid-19 s-a întors acasă sănătos.

Petru Alexei, cel mai în vârstă român care a învins Covid-19