Când se vor redeschide mall-urile în România?

Gabriel Alexandrescu
02.06.2020
Când se vor redeschide mall-urile în România?

Ministrul Economiei Virgil Popescu a anunțat că se va întâlni cu reprezentanții mall-urilor și vor discuta despre redeschiderea “marilor magazine”. 15 iunie este data când vor intra în vigoare un nou set de măsuri de relaxare și dacă totul va fi bine data când se vor redeschide mall-urile.

Cel mai probabil, mall-urile din București și din țară se vor redeschide pe data de 15 iunie. “Mâine, la ora 15:00, am o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor, cu reprezentanții care închiriază aceste spații comerciale”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei.

Acesta a adăugat: “Mi s-ar părea normal că dacă relaxăm, și lucrurile merg bine, să putem ca la finalul acestor două săptămâni, să deschidem magazinele mari. Eu sunt convins că la finalizarea acestor două săptămâni evaluarea va fi pozitivă. Dacă lucrurile merg bine vrem să aducem viața la normalitate mai repede”.

Mall-urile au fost închise în România pe 22 martie 2019, începând cu ora 22:00, după cea de-a doua Ordonanță Militară dată de ministrul de interne Marcel Vela în contextul pandemiei de Covid-19. Măsura a fost luată pentru prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus.

Tot pe 15 iunie și restaurantele la interior

La interior restaurantele se vor deschide în două faze, iniţial se va opera o deschidere parţială pe 15 iunie. Apoi, pe data de 1 iulie ar urma să aibă loc relaxarea majoră, respectiv redeschiderea tuturor localurilor HoReCa.