Balerinul Ovidiu Danci a murit

Gabriel Alexandrescu
15.06.2020
Balerinul Ovidiu Danci a murit

Ovidiu Danci, unul dintre cei mai cunoscuți balerini din România, a murit la vârsta de 39 de ani. Fostul concurent al emisiunii “Danez pentru tine” suferea de leucemie.

Ovidiu Danci (39 de ani) fusese diagnosticat în urmă cu câteva luni cu leucemie, dar și cu o altă afecțiune extrem de gravă.

Cunoscutul balerin fusese internat la finalul săptămânii trecute la Spitalul Județean de Urgență Bistriță, unde se afla la secția Terapie-Anestezie Intensivă. În weekend, starea de sănătate a lui Ovidiu Dancci s-a agravat, iar în dimineața zilei de luni i-a fost anunțat decesul.

În Bistrița, Ovidiu Danci fondase o școală de balet. “Dragii noștri, cu sufletele devastate de durere vă anunțăm că maestrul de balet Ovidiu Danci, sufletul școlii noastre de balet, a plecat să danseze cu îngerii. Prin noi, Școala de Balet Ovidiu Danci va rămâne însă mulți ani de acum înainte alături de noi. Avem datoria să-i ducem visul mai departe și așa vom face. Dumnezeu să îl odihnească în pace”, au scris astăzi reprezentanții școlii de balet din Bistrița.

Care a fost ultimul mesaj postat de Danci pe Facebook?

În urmă cu ceva vreme, Ovidiu Danci postase pe pagina sa de Facebook un anunț emoționant prin care anunța că va face un pas în spate de la conducerea școlii de balet pe care o fondase.

“Eu Ovidiu Danci de azi, mă retrag de la școala de balet din cauza gravelor probleme de sănătate! Noua directoare a școlii este Laura Boldor în care am încredere maxima și îi mulțumesc pentru tot sprijinul acordat, nu a fost puțin! Vă multumesc!”, notase balerinul.