Antrenorul Ionuț Popa a murit la vârsta de 67 de ani

Sorin Ionescu
25.06.2020
Antrenorul Ionuț Popa a murit la vârsta de 67 de ani

Antrenorul de fotbal Ionuț Popa a încetat din viață la vârsta de 67 de ani. În ultima perioadă, acesta s-a confruntat cu mari probleme de sănătate. Fostul antrenor a murit la Spitalul Județean Arad, acolo unde era internat din data de 9 iunie. Potrivit informațiilor, acesta avea o tumoră la cap care nu putea fi operată.

Ionuț Popa a intrat în comă pe 9 iunie, după ce a suferit un stop cardiorespirator, iar pe 25 iulie corpul său nu a mai rezistat și a cedat. Acesta a făcut carieră în fotbal, unde a activat atât ca jucător cât și ca antrenor.

Popa s-a născut pe 17 aprilie 1953 în județul Arad, la Pesac. Ca fotbalist a evoluat pentru Poli Timișoara, Unirea Sânnicolau Mare, Brăila, Vagonul Arad, Aurul Brad și Victoria Ineu, iar ca tehnician a antrenat FC Bihor, Jiul Petroșani, Politehnica Iași, CSMS Iași, CS Mioveni, Național Sebiș, Șoimii Pâncota și ACS Poli Timișoara. Ultima experiență a lui Ionuț Popa în fotbalul românesc a fost la UTA, unde a ocupat funcția de director tehnic.

Ultimul său interviu a fost acordat pentru ProSport și spunea că se simte “ca un om bolnav, dar poate că asta îmi este soarta. Am fost pe la o grămadă de doctori, dar… Of, cum este viața asta. Chiar nu vreau să pară acum că mă plâng în presă. Departe de mine acest gând, dar nici eu nu știu dacă se mai pot face multe pentru mine”.

Acesta simțea că nu mai are mult de trăit și mărturisea că “doctori specialiști nu îmi pot face operația la cap, iar acest lucru îmi complică mult starea de sănătate. Sunt foarte trist din această cauză.

Ionuț Popa – personaj carismatic

Antrenorul a fost unul dintre figurile carismatice din fotbalul românesc. Declarațiile sale făceau întotdeauna deliciul presei și era mereu căutat de reporteri pentru un interviu. Ionuț Popa a fost unul dintre puținele persoane din sportul cu balonul rotund care avea cuvintele la el. Vă prezentăm mai jos o serie din declarațiile sale care au făcut istorie.

Foto: antena3.ro