Alertă cu bombă la metroul bucureștean

Gabriel Alexandrescu
19.06.2020
Alertă cu bombă la metroul bucureștean

O persoană a sunat la 112 și a anunțat că în staţia de metrou Eroilor se află o bombă. Din fericirea, alarma s-a dovedit a fi una falsă.

Anunțul a fost făcut de către o persoană din județul Olt în vârstă de 55 de ani care a specificat că bomba s-ar afla la stația de metrou Eroilor.

“Vineri, în jurul orei 08,15, un bărbat a anunţat prin apel 112 că la staţia de metrou Eroilor se află un dispozitiv exploziv. La faţa locului au sosit poliţişti ai Secţiei 17 şi Brigăzii de Poliţie pentru Transport Public – Serviciul Metrou, care au evacuat staţia de metrou”, au anunțat reprezentanții Poliției Capitalei.

Stația a fost închisă și ofițerii serviciului pirotehnic au căutat în subteran eventualul material explozibil anunțat. Călătorii au fost evacuați. Câinii antrenați special nu au găsit nici urmă de dispozitiv.

Câți români sună abuziv la 112?

Românii și-au făcut un obicei din a suna la 112 fără un motiv anume sau pentru a induce în eroare Poliția. Peste 921.000 de apeluri la 112 au fost clasificate drept abuzive în primele opt luni ale anului 2019, iar dintre acestea 658.920 de apeluri au fost iniţiate de către persoane care au mai apelat Serviciul de urgenţă 112 de cel puţin două ori în aceeași perioadă.