A murit Grant Imahara, fost realizator MythBusters şi actor în Star Trek

Morcovescu Ana-Maria
14.07.2020
A murit Grant Imahara, fost realizator MythBusters şi actor în Star Trek

Grant Imahara, fostul co-prezentator al emisiunii MythBusters difuzată de postul de televiziune Discovery, și actor în seria Star Trek Continues, a murit, luni, la vârsta de 49 de ani, în urma unui anevrism cerebral, informează TMZ.com.

„Am aflat cu tristețe știrea referitoare la Grant. El a fost o parte importantă a familiei Discovery şi un bărbat cu adevărat minunat. Gândurile şi rugăciunile noastre merg către familia sa”, a declarat un reprezentant Discovery pentru sursa citată.

A lucrat pentru mari producții SF de la Hollywood

De meserie inginer și un mare pasionat de robotică, Imahara a lucrat în tinerețe timp de 9 ani ca inginer pentru diviziile THX și Industrial Light and Magic din cadrul Lucasfilm. El a figurat pe genericele unor filme SF de mare succes realizate la Hollywood precum Galaxy Quest, The Lost World: Jurassic Park, A.I. Artificial Intelligence, Terminator 3 și Matrix.

El s-a alăturat ulterior echipei care realiza emisiunea MythBusters, dedicată științei, de la postul de televiziune Discovery. Imahara a proiectat şi construit roboţi pentru spectacol şi a operat computerele şi electronica necesare testării diverselor mituri.

În anul 2014 a părăsit show-ul împreună cu doi colegi, Kari Byron şi Tory Belleci. În 2016, cei trei s-au reunit și au pus bazele unei noi emisiuni, intitulată White Rabbit Project, difuzată pe Netflix.

În 2018, Grant Imahara a prezentat emisiunea Home of the Future, o producție The Verge și Curbed. El a fost şi actor, interpretându-l pe Sulu în seria Star Trek Continues.

Foto: TMZ.com