82% dintre angajați din IT s-ar putea întoarce la birou într-un an, un an și jumătate

Gabriel Alexandrescu
17.06.2020
82% dintre angajați din IT s-ar putea întoarce la birou într-un an, un an și jumătate

Xerox Holdings Corporation a realizat un studiu global cu participarea a 600 de respondenti, persoane de decizie in domeniul IT, din cinci tari.

Studiul a scos la iveală faptul că aproximativ 82% dintre acestia ar urma sa se intoarca la birou in 12-18 luni. Companiile investesc in noi resurse pentru a sprijini un regim de munca hibrid, o combinatie intre lucrul de la distanta si cel de la birou, cu bugete cu 56% mai mari alocate tehnologiei. 34% dintre respondenti planifica sa accelereze transformarea digitala ca urmare a pandemiei COVID-19.

„Desi nu exista nicio indoiala ca pandemia COVID-19 a schimbat modul in care lucram, cercetarile noastre au relevat ca, in timp, multe companii intentioneaza sa-si readuca mare parte din angajati inapoi la birou. Acest lucru ar putea fi stabilit dintr-o varietate de motive, inclusiv comunicarea, viteza de decizie si perfectionarea profesionala”, a declarat Steve Bandrowczak, Presedinte si COO Xerox.

Acesta a adăugat: “In acelasi timp, oprirea brusca a activitatilor la birou si mediul de lucru hibrid adoptat au expus lacune tehnologice care necesita investitii noi sau suplimentare in lunile următoare”

Cercetarea cu 600 de respondenti din SUA, Canada, Marea Britanie, Germania si Franta a fost realizata de firma independenta de cercetare Vanson Bourne, in mai 2020. Respondentii au fost selectati dintre factorii de decizie din domeniul IT (inclusiv top management), toti din organizatii cu cel putin 500 angajati, dintr-o serie de sectoare de activitate, inclusiv servicii de afaceri, retail, servicii medicale, servicii financiare, turism.

Foto: Pexels.com