10 lucruri care pot face ca un apartament să pară ieftin

Sorin Ionescu
19.08.2020
10 lucruri care pot face ca un apartament să pară ieftin

Acasă este locul unde oamenii se simt în largul lor. Fie că este un apartament sau o casă, aici o persoană se relaxează și își încarcă bateriile pentru a doua zi. Nu este nevoie de obiecte luxoase pentru a avea o zi plăcută în propria ta locuință. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor își doresc ca în apartamentul lor mobilierul să fie cât mai de lux.

Este bine de știut că valoarea unui obiect nu este dată doar de prețul acestuia, ci și de vechimea lui. Astfel, un lucru poate fi ieftin, însă poate avea o valoare sentimentală mare. Cu toate acestea, este bine să îndepărtați acele obiecte din casă inutile, care strică atmosfera și decorul interior. Site-ul infospot.ro vă prezintă 10 lucruri care pot face un apartament să pară ieftin:

1. Lenjerie de pat din seturi diferite. Este urât ca pe un pat să fie lenjerie formată din două seturi. Potrivit studiilor făcute, s-a dovedit că țesătura și culoarea unei lenjerii pot afecta starea emoțională a unei persoane. Totodată, nu este deloc plăcut să vezi o lenjerie de pat veche și decolorată.

2. Magneții de pe frigider. Foarte multe persoane au magneți pe frigider, acasă. În felul acesta, își aduc aminte de locurile pe care le-au vizitat. Dacă aceștia nu sunt așezați ordonat crează o senzație de neîngrijire. Indicat ar fi ca toți acești magneți să fie luați și puși într-un cadru frumos care să nu le mai dea acel aspect ieftin.

3. Huse pe canapea. Această metodă de a schimba aspectul canapelelor și fotoliilor este ieftină și strică tot design-ul interior. Dacă alegeți să folosiți aceste huse, este indicat ca ele să fie cât mai calitative.

4. Vase zgâriate sau cioplite. O senzație neplăcută creează vasele care sunt zgâriate sau au crăpături. Este indicat să scăpați de aceste obiecte, fiindcă, de exemplu, o ceașcă de cafea vă poate crăpa chiar în mână.

5. Jucăriile de pluș de pe canapele, paturi sau rafturi. Aceste obiecte creează o senzație de dezordine și este mediul propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

6. Oale și tigăi arse. Aceste vase pentru gătit trebuie să arate impecabil. Vasele trebuie să nu aibă pete de grăsime sau de arsuri, fiindcă îți dă senzația de neîngrijire.

7. Uscătorul de rufe în cameră. Din păcate, spațiul dintr-un apartament este mic și nu toată lumea are unde să își usuce rufele. Este indicat ca după ce se realizează această operațiune uscătorul să fie strâns, altfel va da o senzație de haos.

8. Ghivece pentru flori în vase de culori diferite. Aceste obiecte simple pot creea, împreună cu florile, o senzație de vitalitate în apartament. Natura umple întotdeauna sufletul cu bucurie. Este indicat ca ghivecele să aibă aceeași culoare, altfel creează un aspect neplăcut.

9. Prosoape de bucătărie vechi. Aceste produse trebuie să fie de aceeași culoare și cât mai noi, altfel țesătura din ele se duce în timp și creează un aspect ieftin locului.

10. Depozitarea diferitelor obiecte pe pervazul de la geam. Multe persoane folosesc pervazul de la geam ca pe un raft și așează pe el tot felul de lucruri, creând o senzație de dezordine.

În concluzie, o casă trebuie să fie curată, iar obiectele din ea așezate unde trebuie. Chiar dacă lucrurile nu sunt de valoare, modul cum acestea sunt puse în ordine va da un aspect pozitiv și plăcut ochiului.