Simona Halep, ”criticată”. Lovitura primită de la cine se aștepta mai puțin!

Sorin Ionescu
31.10.2023
Simona Halep, ”criticată”. Lovitura primită de la cine se aștepta mai puțin!

Într-un moment în care lumea tenisului a fost martoră la ascensiunea spectaculoasă a Simonei Halep, cariera ei a luat o întorsătură bruscă. Campioana română a câștigat inimile a milioanelor de oameni, însă deciziile pe care le-a luat recent au stârnit controverse și au dus la o suspendare pentru dopaj.

Simona Halep a primit o suspendare de patru ani pentru dopaj, fiind o decizie foarte dură. Cu toate acestea, ea a depus deja apel la Tribunalul de la Lausanne, sperând că suspendarea ei va fi diminuată. Experții din lumea tenisului însă sunt sceptici cu privire la șansele de succes ale acestui apel, iar mulți consideră că pentru sportiva română cariera ei a luat sfârșit.

Simona Halep speră la reducerea pedepsei

Ion Țiriac, fostul mentor al Simonei Halep, a afirmat că aceasta a făcut o greșeală crucială în cariera ei când a mizat pe echipa lui Patrick Mouratoglou, în defavoarea românilor care o înconjurau. Mai mult decât atât, Halep ar fi vrut să părăsească România și să se stabiliească în Franța, fiindcă taxele și impozitele erau mai accesibile.

„Păi ai controlat-o de 380 de ori în 10 ani și n-ai găsit… Și atunci e o treabă care nu e curată pe undeva. Acum Simona se duce la TAS, cu ce speranțe, nu știu. Înțeleg că s-a dus cu niște avocați din Los Angeles. Nu îi cunosc, dar eu îi urez din tot sufletul numai bine.

Noi, românii, suntem o nație de îți vine să plângi câteodată. Fata asta a câștigat Wimbledon pentru țara asta. Păi dacă tu câștigi Wimbledon-ul, ești eroul lumii. Și acum toți am uitat că ea a câștigat la Wimbledon? De ce, pentru că i-a dat cineva să bea compot cu mere sau cu pere? Uite că acum ea în sfârșit a reușit să vină și să spună de unde, când, cum și cine…

Pentru că la început a zis să nu se atingă nimeni de echipa ei… E, uite că se pare că din echipă i-a dat cineva ceva să bea. Dar Simona Halep, dopată? Sunteți nebuni la cap? La 32 de ani pentru primul tur la US Open, unde a jucat întotdeauna slab, cum să te dopezi?

Deci Simona Halep este cine este, a fost numărul 1 mondial atâta timp, a câștigat Wimbledon-ul, a câștigat la Roland Garros… Așa că pentru mine rămâne o mare, mare personalitate, nu doar o sportivă. Ea e una dintre româncele care ne-a adus ceva pe masă în special când ne era foame”, a spus Ion Țiriac în cadrul unei apariții publice.

Suspendarea pentru dopaj a fost lovitura finală în această serie de evenimente negative. Imaginea Simonei Halep a fost zdruncinată serios, iar mulți români au început să o uite în favoarea altor talente din tenisul mondial.