Autoritățile au decis cu cât se măresc pensiile românilor

Sorin Ionescu
30.10.2023
Autoritățile au decis cu cât se măresc pensiile românilor

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț extrem de important cu privire la majorarea pensiilor care va avea loc începând cu data de 1 ianuarie 2024. Cu toate că în spațiul public au circulat diverse speculații cu privire la procentele acestei majorări, iată ce trebuie să știe cu adevărat toată lumea.

Realitatea este că pensionarii vor beneficia de o majorare a pensiilor, dar aceasta nu va fi în cuantumul așteptat de toți. Marcel Ciolacu a venit cu explicații clare cu privire la contextul care a condus la această hotărâre crucială.

Un factor important care a influențat această decizie a fost inflația, care a înregistrat o creștere constantă în România. Cu scopul de a asigura un trai decent pentru fiecare pensionar și de a corecta inechitățile existente, premierul a anunțat majorarea pensiilor.

Guvernul României pe aceeași lungime de undă cu Comisia Europeană

Astfel, începând cu prima zi a anului 2024, pensiile vor fi majorate cu un procent semnificativ de 13,5%. Această concluzie a fost obținută în urma discuțiilor purtate cu Comisia Europeană, subliniind determinarea Guvernului României de a asigura un standard de viață mai bun pentru pensionari.

”Avem legea cu inflaţia. Anul trecut s-a făcut o excepţie, pentru că, dacă s-ar fi pus inflaţia, cum e legea, cu un an înapoi decât anul respectiv, oamenii ar fi pierdut foarte mult şi am avut cea mai mare inflaţie 14,5 media şi a fost acea discuţie.

Anul acesta avem inflaţia cea mai mare în acel an, la fel, este inflaţie medie de 13,5. De la 1 ianuarie toată lumea primeşte la fel. Inechităţile se vor repara prin noua lege a pensiilor, e cu totul altceva”, a spus Marcel Ciolacu.

Majorarea cu 13,5% a pensiilor reprezintă o măsură binevenită, care are ca scop să aducă un plus de siguranță financiară pentru acei oameni care au muncit o viață întreagă. De asemenea, această hotărâre demonstrează preocuparea autorităților pentru reducerea decalajelor sociale și asigurarea unui trai decent pentru toți cetățenii, indiferent de vârstă.

Este important ca toți pensionarii să fie la curent cu această veste și să se pregătească pentru noile schimbări care vor avea un impact semnificativ asupra veniturilor lor. Majorarea pensiilor cu 13,5% reprezintă un pas important spre asigurarea unui viitor mai bun pentru cei care au au muncit și contribuit la dezvoltarea țării noastre.