METEO. Schimbare radicală de vreme începând cu sfârșitul lunii octombrie

Sorin Ionescu
30.10.2023
METEO. Schimbare radicală de vreme începând cu sfârșitul lunii octombrie

METEO. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publică prognoza meteo pentru ziua de luni, 30 octombrie, și vestea aduce surprize plăcute pentru cei care se așteptau la temperaturi scăzute tipice toamnei.

Conform datelor de la ANM, România se va bucura de temperaturi mult peste normalul acestei perioade, cu o climă călduroasă și în ultima zi a lunii octombrie. Cu toate că anotimpul toamna a adus cu sine imagini clasice de frunze căzute și serile răcoroase, luni vremea se va desfășura sub semnul căldurii în majoritatea zonelor țării.

Cele mai înalte temperaturi se vor înregistra în sudul țării, unde Soarele va domni pe cer fără amenințări de ploaie. De asemenea, zonele montane vor simți influența vântului, dar nu se anunță nici aici precipitații. Temperaturile maxime de luni, 30 octombrie, vor varia între 19 și 28 de grade Celsius, creând condiții neașteptat de blânde pentru acest moment al anului.

„Vremea va continua sã fie deosebit de caldã pentru sfârşitul lunii octombrie. Cerul va fi mai mult senin în regiunile sudice şi variabil în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu intensificãri în vest şi pe crestele montane. Noaptea, pe alocuri mai ales în sud-estul teritoriului se va forma ceață”, anunță meteorologii de la ANM.

Temperaturi blânde la sfârșit de octombrie

Pe timpul nopții, temperaturile minime vor prezenta variații semnificative în diferite zone ale țării. Pe litoral, noaptea va fi relativ caldă, cu termometre care nu vor scădea sub 16 grade Celsius. În dealurile de vest, situația va fi similară, oferind o atmosferă plăcută.

Cu toate acestea, în alte regiuni ale României, vremea se anunță mai rece, cu temperaturi minime care pot coborî chiar și până la 0 grade Celsius. De asemenea, meteorologii avertizează asupra unui posibil val de ceață în anumite zone.

În ceea ce privește Capitala, Bucureștiul se pregătește să primească o zi de vară în plină toamnă. Nu sunt așteptate ploi, cerul va fi senin, iar vântul va sufla ușor până la moderat în oraș. Temperaturile maxime vor atinge 26 de grade Celsius, oferind bucureștenilor o zi plină de soare și căldură neobișnuită pentru sfârșitul lunii octombrie.

Minimele nocturne în București nu vor coborî sub 9 și 11 grade Celsius, dar șoferii sunt avertizați cu privire la posibilele condiții de ceață care pot afecta vizibilitatea pe șosele.

Cu aceste previziuni meteorologice optimiste, se pare că toamna mai are câteva surprize plăcute pentru români, care pot să se bucure de temperaturi călduroase și de un cer senin în ultima zi a lunii octombrie.

Tags: