Cum va fi vremea în luna noiembrie, ultima lună de toamnă?

Sorin Ionescu
31.10.2023
Cum va fi vremea în luna noiembrie, ultima lună de toamnă?

Cu toate că se apropie de finalul toamnei, vremea în România este mai caldă decât în mod obișnuit. Această tendință de temperaturi mai ridicate decât de obicei a început în luna octombrie și se preconizează că va continua și în luna noiembrie, potrivit prognozei meteorologice anunțate de specialiști.

Vremea în ultima lună a toamnei

Săptămâna 30 octombrie 2023 – 06 noiembrie 2023 aduce temperaturi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, pe întreg teritoriul României. Cu toate acestea, abaterea termică pozitivă va fi mai accentuată în regiunile estice și sud-estice. În ceea ce privește precipitațiile, se așteaptă un regim pluviometric excedentar în jumătatea vestică a țării, cu accent pe zonele montane, în timp ce în restul țării se vor înregistra cantități de precipitații apropiate de normele pentru acest interval.

Săptămâna 06 noiembrie 2023 – 13 noiembrie 2023 aduce cu sine și mai multe zile cu temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, acoperind întreg teritoriul României, cu accent pe regiunile sud-estice. În privința precipitațiilor, acestea vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice, nordice și centrale.

Săptămâna 13 noiembrie 2023 – 20 noiembrie 2023 continuă tendința de temperaturi mai ridicate decât norma pentru această perioadă, în întreaga țară, cu accent pe regiunile sud-estice. Regimul pluviometric se menține, fiind ușor excedentar în cea mai mare parte a țării, cu mențiunea că zonele montane vor înregistra mai multe precipitații.

În fine, săptămâna 20 noiembrie 2023 – 27 noiembrie 2023 aduce medii ale valorilor termice ușor peste cele specifice acestui interval, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor rămâne în general apropiate de normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Această tendință de temperaturi mai ridicate decât de obicei în luna noiembrie arată că vremea neobișnuită a toamnei se va prelungi în România și continuă să ofere condiții favorabile pentru activitățile în aer liber și călătorii, pe măsură ce se apropie sărbătorile de iarnă. Cu toate acestea, trebuie să fim pregătiți pentru schimbările bruște ale vremii și să ne adaptăm în consecință.