Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni? Prognoza meteo de 1 decembrie

Sorin Ionescu
17.11.2023
Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni? Prognoza meteo de 1 decembrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că temperaturile vor depăși media în cea mai mare parte a țării în săptămâna viitoare și în intervalul 11 – 18 decembrie. Potrivit meteorologilor clima s-a schimbat mult în ultima perioadă, astfel că prognoza trebuie actualizată mai mereu pentru a fi în conformitate cu realitatea. În rândurile de mai jos aveți detaliat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni.

Săptămâna 20.11.2023 – 27.11.2023

Conform ANM, regiunile vestice, sudice și centrale vor experimenta temperaturi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, cu precădere în extremitatea de sud-vest a țării. În restul regiunilor, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea de vest a țării, în special în regiunile sud-vestice, iar în rest se vor situa în apropierea mediei normale.

Săptămâna 27.11.2023 – 04.12.2023

În această săptămână, temperaturile medii vor fi în jurul celor specifice pentru perioada respectivă, acoperind întreg teritoriul țării. Regimul pluviometric se va situa aproape de media normală în toate regiunile. Așadar de 1 decembrie, Ziua Națională a României, prognoza meteo se va situa în valori normale pentru această perioadă.

Săptămâna 04.12.2023 – 11.12.2023

Prognoza indică că temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de normale pentru această perioadă în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile vestice, nord-vestice și parțial în cele centrale, în timp ce în restul zonelor se vor apropia de media normalelor pentru acest interval.

Săptămâna 11.12.2023 – 18.12.2023

În ultima săptămână a intervalului prognozat, se așteaptă ca mediile valorilor termice să fie ușor peste cele specifice acelei săptămâni, acoperind întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de normale în toate regiunile.

Cu aceste informații în vedere, locuitorii din România sunt sfătuiți să fie pregătiți pentru variații în condițiile meteorologice și să urmărească actualizările ANM pentru informații detaliate și actualizate în timp real. Șoferii trebuie să aibe mașinile echipate pentru vreme rea, fiindcă pot exista schimbări bruște de temperaturi și pot fi luați prin surprindere. Autoritățile recomandă ca înainte de a pleca la drum să consultăm prognoza meteo.

Tags: