Antena 1 îi dă în judecată pe cei trei Chefi, Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu. Ce vrea să-i oblige să facă?

Gabriel Alexandrescu
27.11.2023
Antena 1 îi dă în judecată pe cei trei Chefi, Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu. Ce vrea să-i oblige să facă?

“Chefi la cuțite” s-a transformat în “Cu chefii la cuțite”. Antena Group, compania care deţine Antena 1, îi cheamă pe Chefii la cuţite în instanţă. Compania de media îi dă în judecată pe cei trei chefi cu care a colaborat timp şapte ani, Florin Dumitrecu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea. 

Antena Group a înregistrat pe 23 noiembrie, joia trecută, câte un proces fiecăruia dintre chefi, la Tribunalul Bucureşti, conform Portalului Instanţelor de Judecată.

Obiectul procesului menţionat pe portalul instanţelor este „obligarea să execute contractul de prestaţii artistice”. Altfel spus, Antena Group vrea să-i oblige pe cei trei bucătari celebri să revină în emisiune. Oare cum vor mai putea fi joviali pe sticlă, dacă lega îi va obliga să-și respecte contractul cu Antena 1?

Până la momentul scrierii acestui articol nu s-a stabilit încă un termen de judecată pentru niciunul dintre cele trei procese, însă acestea sunt de durată, scrie paginademedia.ro.

Plecarea Chefilor a venit într-un moment în care sezonul filmat deja este pe post. Astfel, Antena 1 va trebui să caute alți trei bucătari pentru următorul sezon.

“Chefi la Cuţite este unul dintre cele mai puternice branduri de televiziune, un brand la care lucrez alături de echipa mea de peste 8 ani de zile, un brand de care telespectatorii merită să se bucure în continuare, pentru că, la final, ei sunt creatorii de vedete şi responsabilitatea vedetelor este faţă de publicul care i-a adus aici”, a spus producătoarea Mona Segall.

Câți bani pierd chefii de la Antena 1?

Din informațiile Infospot.ro, chefii câștigau de-a lungul anului sume suficient de mari de bani, doar din show, ca să își permită un trai liniștit. De fapt, aceștia luau 50.000 de euro pe sezon de persoană. În cei șapte ani au fost filmate 12 sezoane, asta înseamnă peste o jumătate de milion de dolari pe cap de chef.

Câți bani iau de la Pro TV?

Sorin Bontea, Florin Dumitrecu şi Cătălin Scărlătescu se vor întoarce la Pro TV, prima dragoste unde vor realiza emisiunea “MasterChef”.

“Cei trei vor merge pe o sumă aproape dublă. Vor încasa 90.000-100.000 de euro pe sezon la Pro TV. Și-au dat seama că împreună sunt mai puternici și au decis să facă triplu pas pe dublu bani”, au declarat surse pentru infospot.ro. Aceleași surse au punctat: “Negocierile cu cei trei se poartă de două -trei luni. Până n-au ajuns la o sumă care să le convină, cei trei nu au cedat”.