Mai mare rușinea! Andra Măruță nu a știut versurile imnului. “Se vede că te-a șlefuit Costi Ioniță” | VIDEO

Gabriel Alexandrescu
22.11.2023
Mai mare rușinea! Andra Măruță nu a știut versurile imnului. “Se vede că te-a șlefuit Costi Ioniță” | VIDEO

Andra Măruță a comis-o când se aștepta mai puțin. Invitată să cânte imnul la meciul dintre România și Elveția, pe Național Arena, cântăreața a avut versurile scrise pe tabletă. Să fi avut emoții prea mari în fața a 50.000 de oameni?

Pe data de 20 noiembrie, Federația Română de Fotbal (FRF) a transmis, cu mare entuziasm, că Andra Măruță va cânta „Deșteaptă-te, române” în fața a aproape 50.000 de oameni, înainte de începerea partidei dintre România și Elveția. Două zile mai târziu, soția lui Cătălin Măruță apărea în fața unui stadion arhiplin.

A avut versurile pe tabletă

Cântăreața cu cea mai bună voce din România nu a avut timp să se pregătească și să învețe imnul țării sale pentru că a fost nevoită să mai arunce, din cânt în când, câte un ochi pe ecran. Mai mult de atât, după ce momentul s-a terminat, jurata emisiunii “Românii au talent” și-a făcut o cruce pentru că momentul a ieșit așa cum se aștepta. Încă un semn că a fost din cale afară de emoționată. La un moment dat, Andra a cântat: “Acum ori niciodată, croiește-ți alte soarte”, lucru remarcat de un internaut: “Se vede că te-a șlefuit Costi Ioniță!”. “Am cântat varianta originală”, s-a apărat artista.

Andra: “A fost o onoare imensă”

Ulterior, Andra a scris pe pagina de Facebook, locul unde aproape 4 milioane de români o urmăresc: “Cântarea imnului României pe un stadion cu peste 50.000 de suporteri este o onoare imensă! Am fost o parte din cea mai puternică voce a serii, iar sentimentul de a striga împreună ‘Hai România’ este absolut extraordinar! 🇷🇴🎤”. Postarea a adunat peste 100.000 de likeuri în timp record și sute de comentarii de felicitări pentru prestația artistei. Ar fi fost perfect dacă nu stătea cu tableta în față!

Andra intră în categoria selectă a celebrităților care nu știu versurile imnului național, ca Eduard Novak, fost ministru al Sportului sau Traian Băsescu, fost președinte sau Victor Ponta, fost premier.

Andra, apărată de Daniel Iordachioaie: “Să vă fie rușine!”

Daniel Iordachioaie i-a luat apărarea Andrei printr-o postare pe Facebook: “Ce nu stiti voi, cei care mancati rahat, este ca prompterul, fiindca asa a functionat acea tableta, este IN PRIMUL RAND pentru confortul psihic!!! Este o presiune ENORMA si cand canti in fata a 1000 de oameni, daramite in fata a zeci de mii de spectatori si MILIOANE de telespectatori, in regim de DIRECT!!! Nu ai varianta sa mai tragi o dubla. Iar acest stres nu il au decat PROFESIONISTII, cei care vor sa fie bine! (…) BRAVO ROMÂNIA! FELICITĂRI, ANDRA! RUȘINE ordinarilor care își câștiga pâinea sau faima lătrând!”

 

România a învins și Elveția și este calificată la Euro fără înfrângere

După ce etapa trecută și-a asigurat calificarea la turneul final din Germania, România și-a îndeplinit obiectivul în această seară. A câștigat cu Elveția, 1-0, și și-a asigurat locul 1 în grupă. Golul a fost înscris de Denis Alibec. Echipa condusă de Edi Iordănescu va fi în urma a doua la EURO 2024.

Cine a scris imnul României „Deșteaptă-te, române!”?

Imnul actual al României a fost compus la Revoluţia de la 1848. Poetul Andrei Mureşanu (1816-1863) este cel care a compus versurile, iar muzica este a lui Anton Pann.