Schimbare pe piața bancară! UniCredit achiziționează Alpha Bank

Gabriel Alexandrescu
23.10.2023
Schimbare pe piața bancară! UniCredit achiziționează Alpha Bank

UniCredit a achiziționat Alpha Bank și va crea a treia cea mai mare bancă din România, cu o cotă de piață combinată de 12% în ceea ce privește activele totale.

Această fuziune va aduce împreună două francize complementare, ambele având istorii bogate, relații și expertiză într-o țară cu o creștere economică semnificativă.

În mod deosebit, UniCredit Bank și Alpha Bank vor-și consolida pozițiile existente în segmentele corporative și de retail, creând o bază solidă pentru viitorul lor comun, notează revistabiz.ro.

Această tranzacție îi va permite UniCredit să-și extindă prezența în România, o țară strategică în cadrul amprentei sale geografice, consolidându-și angajamentul nu numai la nivel local, ci și în regiunea mai largă a Europei Centrale și de Est.

Clienții ambelor bănci vor beneficia de acces la o gamă diversificată de servicii și produse de cea mai înaltă calitate, oferite prin rețeaua globală de produse a UniCredit, precum și de termenii avantajoși din partea partenerilor care fac parte din această tranzacție.

Banca rezultată din această fuziune va fi bine poziționată pentru a explora noi oportunități de creștere și va sprijini angajamentul UniCredit față de clienți și comunitățile în care activează. Totodată, va extinde potențialul angajaților săi și ai Alpha Bank prin accesul la 14 piețe.

Atât UniCredit, cât și Alpha Bank vor acorda o atenție deosebită continuității și calității serviciilor oferite clienților și angajaților lor pe durata procesului de fuziune. Stabilitatea și transparența vor rămâne puncte de focus pe măsură ce această tranzacție evoluează.

Câți clienți avea Alpha Bank?

La finalul lunii iunie 2021, soldul creditelor ipotecare al Alpha Bank Romania depășeșea 6,29 miliarde lei (1,28 miliarde euro), iar îb perioada de 20 de ani de existență, Alpha Bank a acordat peste 45.000 de credite ipotecare, spunea Sergiu Oprescu, Preşedinte Executiv Alpha Bank Romania și Director General al Reţelei Internaţionale Alpha Bank pentru piatafinanciara.ro.