Deținătorii de Revolut trebuie să știe asta! Se dau sute de mii de lei românilor care au card Revolut!

Gabriel Alexandrescu
02.11.2023
Deținătorii de Revolut trebuie să știe asta! Se dau sute de mii de lei românilor care au card Revolut!

Încet și sigur, platforma Revolut câștigă tot mai mulți adepți. În plus, Revolut își diversifică serviciile. Acum, platforma oferă credite pentru utilizatori.

Cine a deschis recent aplicația Revolut a constatat că platforma oferă credite. “Fie că este vorba de o mașină nouă sau de renovarea casei, ușurează-ți cheltuielile cu creditele noastre cu dobândă fixă”, stă scris pe site-ul revolut.com, versiunea în limba română.

Care sunt condițiile?

Revolut propune un credit de până la 200.000 lei, cu DAE începând cu 7,99%. Utilizatorii sunt informați că vor pirimi “o decizie în aplicație”. În plus, Revolut mai spune: “Odată creditul aprobat, primești banii în câteva secunde și poți da undă verde proiectelor tale”. Cât despre rate, Revolut mai spune: “rambursează anticipat sau modifică datele de rambursare, fără taxe”.

Câți români au card Revolut?

În 2022, la patru ani de când pătrusese în România, Revolut ajunsese la peste 2 milioane de utilizatori. Anul acesta, cifra ajungea la 2,8 milioanme de utilizatori. România este prima sa piață, din UE, după numărul de clienți retail și a doua ca mărime la nivel global, după Regatul Unit, scrie revistabiz.ro.

Inițial, super-aplicația financiară a atras în principal generația mai tânără, așa-numiții nativi digitali din Generația Z și Millenniali, care o foloseau în principal în timpul călătoriilor și pentru a face plăți către servicii de ridesharing precum Uber, Bolt sau în transportul public local.

În perioada pandemiei, pe măsură ce încrederea populației în metodele digitale de plată a crescut, profilul clientului Revolut din România a evoluat și el, atrăgând tot mai mulți reprezentanți maturi din generațiile Millennials și X.

„Am evoluat, în acești ani, de la cardul de călătorie preferat la o super aplicație financiară globală. Am construit un întreg ecosistem financiar cu un cont bancar la baza acestuia, pentru a ajuta clienții să obțină cât mai mult de la banii lor. Pe măsură ce am trecut la nivelul următor, acela de bancă digitală, am contribuit la incluziunea financiară a sute de mii de clienți care anterior nu aveau acces la servicii bancare. Azi, clienții preferă Revolut pentru că au mai mult control asupra banilor lor, atât asupra celor care intră în cont, cât și asupra cheltuielilor, economiilor sau investițiilor. Cu doar câteva apăsări de ecran, clienții noștri se pot baza pe noi pentru activități de bază, precum plata chiriei, achitarea facturilor și a taxelor la operațiuni care implică o decizie mai profundă sau mult mai incitante (cum să pună bani deoparte, cum să își crească bunăstarea financiară, cum să cheltuiască și să economisească, totodată, când călătoresc)”, a declarat Gabriela Simion, General Manager sucursala Revolut România.

Aceasta a adăugat: “Le suntem recunoscători celor aproape 3 milioane de clienți români pentru încrederea arătată și pentru că ne ajută să dovedim că Revolut a reușit cu adevărat să provoace o revoluție în industria financiar-bancară, mai ales în privința modului în care oamenii se raportează zi de zi la banii lor”.

Poți să ascunzi în Revolut banii de autoritățile române?

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş, a afirmat vineri, 11 noiembrie, că nu ştie câţi români au cont în Revolut, dar a subliniat că banca din Lituania care deţine acest serviciu financiar oferă autorităţilor române orice informaţie necesară. „Dacă crede cineva că ai bani pe care nu îi justifici, îi pui pe acest card şi nu îi găsim, se înşală”, a precizat Heiuș, conform libertatea.ro.

Acesta a mai spus: “Nu vă pot spune şi nu ştiu astăzi câţi bani şi câţi români au pe conturi în Revolut, dar vă pot spune foarte clar că lucrăm foarte bine cu această bancă, ce are sediul în Lituania şi facem un schimb de informaţii într-un timp foarte scurt şi ne pun la dispoziţie orice informaţie pe care noi o solicităm”.

Foto: infospot.ro

Tags: