Decizie de ultimă oră pentru românii care au carduri de energie

Sorin Ionescu
02.11.2023
Decizie de ultimă oră pentru românii care au carduri de energie

Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a adus vești bune pentru aproximativ 2 milioane de beneficiari ai voucherelor pentru energie. Valabilitatea cardurilor de energie, inițial programată să expire pe 27 decembrie, a fost extinsă până la data de 31 martie 2024. Această măsură a fost luată pentru a asigura că gospodăriile vulnerabile au resurse suficiente pentru a face față iernii care se apropie.

Decizia de prelungire a valabilității cardurilor a fost obținută după discuții cu reprezentanții Comisiei Europene și urmează să fie implementată printr-o modificare a legislației naționale.

”O veste bună pentru cei aproximativ 2 milioane de beneficiari ai voucherelor pentru energie:

Valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la data de 31 martie 2024 astfel încât gospodăriile vulnerabile să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine și peste iarna care începe. În urma discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene am obtinut acordul prelungirii valabilității cardurilor de energie de la 31 decembrie 2023 la 31 martie 2024.

În acest sens, în aceste zile, inițiem demersurile de modificare a legislației naționale pentru ca acest acord să fie rapid implementat. Compensarea prețurilor la energie este o măsură importantă prin care asigurăm sprijin familiilor vulnerabile și ne menținem angajamentele luate, așa cum e normal”, a scris Adrian Câciu pe Facebook.

Poșta Română anunțase deja că expiră cardurile de energie

Această extindere a termenului de valabilitate vine după ce Poșta Română a anunțat, inițial, că toate cardurile de energie vor expira în data de 27 decembrie 2023. Acestea permit beneficiarilor să plătească facturile pentru energie termică și curent electric, oferind un sprijin valoros pentru gospodăriile aflate în dificultate. Drept urmare, cetățenii vor avea o perioadă suplimentară pentru a beneficia de acest sprijin crucial.

Este important de menționat că toate cardurile alocate pentru ambele tranșe din 2023 pot fi utilizate până la data de 31 martie 2024, iar beneficiarii sunt încurajați să utilizeze aceste resurse în mod responsabil pentru a face față cerințelor de energie în timpul sezonului rece. Inițiativa reprezintă un efort important pentru a asigura că niciun cetățean vulnerabil nu rămâne fără acces la servicii de energie în perioada rece a anului.

Foto: infoactual.ro