Putin a suferit un atac de cord. Cine l-a găsit prăbușit pe podea?

Gabriel Alexandrescu
23.10.2023
Putin a suferit un atac de cord. Cine l-a găsit prăbușit pe podea?

Putin ar avea probleme de sănătate. Cel puțin asta susține un canal de telegram. Informația nu a putut fi verificată pentru un moment.

Preşedintele rus Vladimir Putin (71 de ani) ar fi suferit un stop cardiac aseară. Putin a suferit atacul cardiac la câteva minute după ora 21 (ora locală), în reşedinţa sa privată, relatează ziarul britanic Daily Express. Informaţia, totuşi trebuie luată cu precauţie deoarece nu poate fi verificată la acest moment, scriu publicațiile europene.

Cine l-a găsit pe Putin?

Doi agenţi de securitate, care s-au repezit imediat după ce au auzit un zgomot venind din dormitor, l-ar fi găsit pe Putin „prăbuşit pe podea” şi ar fi cerut imediat ajutor, a scris canalul de Telegram „General Svr” atribuit, fără confirmare, foştilor generali ruşi din serviciul de informaţii externe, conform celor scrise de ziarul britanic Daily Express. Putin ar fi fost găsit inconștient lângă pat, în timp ce stătea la o masă răsturnată cu băuturi şi mâncare.

Se pare că medicii au ajuns imediat la fața locului și l-au resuscitat pe liderul rus, după ce l-ar fi diagnosticat cu stop cardiac. Preşedintele rus ar fi fost internat ulterior într-o altă încăpere din reşedinţa dotată pentru urgenţe medicale şi terapie intensivă.

Cine este Vladimir Putin?

Vladimir Putin s-a născut pe 7 octombrie 1952, în Leningrad. Acesta a urmat cursurile Facultății de drept a Universității de Stat. În timpul anilor de studenție, acesta a intrat în Partidul Comunist și a rămas membru până la dizolvarea lui în anul 1991.

Cariera lui Vladimir Putin a fost influențată decisiv de intrare acestuia în KGB, în serviciul de contraspionaj. Accesul la informații secrete îl face să urce ușor în politică și să devină tot mai influent. Destrămarea URSS a fost o mare oportunitate pentru Putin. Criza politică creată a dus la ideea de a avea un lider, care să îndrepte țara în direcția potrivită.

Pe fondul acestor evenimente, Vladimir Putin ajunge să fie de două ori consecutiv președinte al Rusiei, iar acum se află la al treilea mandat. Trebuie specificat faptul că Putin a fost și premier între al doilea și al treilea mandat de președinte.

Vladimir Putin este considerat de multă lume ca fiind cel mai puternic om de pe planetă, chiar mai influent și decât președintele Statelor Unite ale Americii. Averea deținută de liderul rus este o enigmă, fiindcă nu există date oficiale despre aceasta.