Anunțul pe care toți clienții CEC Bank trebuie să-l știe! Schimbare majoră pentru clienții cu carduri

Gabriel Alexandrescu
17.10.2023
Anunțul pe care toți clienții CEC Bank trebuie să-l știe! Schimbare majoră pentru clienții cu carduri

CEC Bank anunță o extindere majoră a serviciilor sale digitale prin posibilitatea emiterii cardurilor virtuale pentru toate tipurile de carduri de debit din portofoliu, direct din aplicația de Mobile Banking – CEC app.

Acest pas semnificativ în procesul lor de digitalizare arată angajamentul CEC Bank pentru a răspunde cerințelor clienților moderni.

Cristian Tudorancea, Director Carduri în cadrul CEC Bank, a subliniat: “Continuăm procesul de modernizare a CEC Bank și extindem posibilitatea emiterii de carduri virtuale către toate produsele de card de debit existente în portofoliul băncii. Astfel, CEC Bank devine și mai prietenoasă cu mediul după ce anul trecut am început emiterea primului card virtual pentru produsul Visa Multicurrency iar de la începutul anului banca noastră emite carduri din plastic reciclat cu elemente biodegradabile.”

Pentru a folosi această nouă facilitate, orice client al băncii care deține un card fizic principal activ poate emite cardul virtual direct din aplicația de Mobile Banking – CEC App și îl poate utiliza imediat. Acest card virtual este activ încă de la început, eliminând necesitatea de a merge la bancă sau la un bancomat.

Cardul virtual poate fi utilizat pentru mai multe scopuri, conform oficialilor băncii, inclusiv:

  • Plăți la punctele de vânzare (POS), după înrolarea cardului într-o aplicație de plăți precum Google Wallet sau Apple Pay.
  • Plăți online, utilizând datele cardului disponibile în aplicație.
  • Retragere de numerar contactless de la ATM-urile și MFM-urile CEC Bank, dar și de la echipamentele altor bănci care permit această operațiune contactless.
  • Cardurile virtuale pot fi, de asemenea, folosite pentru plăți direct de pe telefoane mobile, ceasuri sau brățări smart prin portofelele Apple sau Google, cum ar fi Apple Pay sau Google Pay. Această extindere a serviciilor digitale aduce beneficii semnificative clienților CEC Bank, facilitând plățile și tranzacțiile fără a mai fi nevoie de prezența unui card fizic.

Câți clienți are CEC Bank în România?

Din anul 2016 până la finalul anului 2021 CEC Bank și-a dublat activele si a atras un număr mare de clienți noi. De asemnea, la finalul anului 2021 CEC Bank avea 1,099,451 de carduri active din care 1,042,248 carduri de debit și 57,203 carduri de credit. În anul 2022, CEC Bank a raportat un profit net de 446,8 milioane de lei, scrie cec.ro.