ANM a anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Sorin Ionescu
17.10.2023
ANM a anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, oferind informații importante cu privire la evoluția vremii în România. Potrivit specialiștilor, se anunță temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite în primele trei săptămâni, urmate de o revenire la temperaturile normale în săptămâna 6 – 13 noiembrie.

Cum va fi vremea?

Săptămâna 16.10 – 23.10: În această perioadă, temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a țării. Cu toate acestea, abaterea termică pozitivă va fi mai accentuată în regiunile vestice, sudice și sud-estice. Regimul pluviometric va varia, fiind local excedentar în extremitatea de nord-vest a țării, dar și deficitar în regiunile sud-vestice și local în vest, est și sud-est, în timp ce în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 23.10 – 30.10: Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, cu abateri mai semnificative în regiunile vestice, sudice și sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile centrale, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 30.10 – 06.11: În această săptămâna, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale, acoperind întreg teritoriul României. Regimul pluviometric se va menține în general apropiat de cel normal pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, fiind puțin mai ridicat în zonele montane.

Săptămâna 06.11 – 13.11: În săptămâna precizată, ANM a anunțat că mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă a anului, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate vor fi mai crescute în toate regiunile.

Această prognoză meteo oferă o perspectivă asupra evoluției vremii în următoarele patru săptămâni, evidențiind un trend general de temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite. Este important ca oamenii să fie pregătiți pentru aceste schimbări, să ia măsuri de precauție și să monitorizeze informațiile meteo actualizate pentru a se adapta în mod corespunzător condițiilor climatice variabile.

Tags: