Imaginile de la botezul bebelușului decedat. Cum a scufundat preotul copilul? | VIDEO

Gabriel Alexandrescu
02.02.2021
Imaginile de la botezul bebelușului decedat. Cum a scufundat preotul copilul? | VIDEO

Un bebeluș din Suceva a murit la spital după ce s-a înecat în timpul botezului. Celui mic i s-a făcut rău în momentul în care preotul l-a scos din cristelniță. Pe Internet a apărut și înregistrarea video și se vede cum preotul scufundă copilul în cristelniţă cu faţa în sus, în timp ce îi ţine mâna la gură şi nas.

Specialiştii în Teologie susţin că în timpul botezului cei mai mici creștini sunt scufundaţi în apă cu faţa în jos. Imediat după ce micuțul a fost scufundat în cristelniță s-a învineţit și a început să sângereze pe nas. Cei prezenţi la eveniment au sunat la 112.

Poliţiştii au deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă, pentru a stabili cum s-a produs nenorocirea.

„Personal nu am putut vorbi cu părintele, care este într-o stare de deznădejde totală, este un om prăbușit, în acest moment. Este suspendat, firește. El însuși a dorit să se suspende de la slujirea în biserică pe parcursul acestei anchete. Va purta pe umeri această povară. Ce îi spui unui părinte căruia îi moare un copil? Ce cuvinte ai să explici moartea unui inocent?”, a declarat Vasile Bănescu, purtătotul de cuvânt al Patriarhiei Române, la Matinalii DigiFM.

Vezi AICI filmarea!

Filmarea publicată de site-ul activenews.ro.are doar câteva secunde şi nu se observă dacă micuţul plângea şi când a fost scos din apă.